Forsvarsforum

Nummer 17/2002

1-10  11-20 

God helse på ein-to-trapp

Dersom du kvar arbeidsdag heile året går trappene til 4. etasje, i staden for å ta heis, så kjem du nesten til toppen av Galdhøpiggen. Kanskje ikkje heilt sant, men det kunne vore det.

Les mer

TMO: Uheldige episoder kan forebygges

Innrykk er over for denne gang, og rekrutten nærmer seg slutten. Over store deler av landet ligger tillitsmannsordningen nede. De med erfaring og kunnskap blant soldatene ute på avdelingene har mange steder dimittert, og
nye, lovende tillitsvalgte har ennå ikke helt fått dreisen på lover og reglementer.

Les mer

Makeløse militære

VOSS: Spenstigere åpningsseremoni skal du lete lenge etter: 38 gurkha-soldater feiret Forsvarets nye bro med knivdans fra Nepal.

Les mer

Like bra til vanns som til lands

HELGELAND: Kaptein Sjøbergs minnemarsj er ikke som andre marsjer. Startstedet er bare tilgjengelig med båt, og den sosiale ramme gjør arrangementet til noe helt spesielt. Hvert år.

Les mer

Øvelse gjør mester

Damelandslaget i håndball startet oppkjøringen til årets europamesterskap med en 24 timer lang øvelse ved Krigsskolen. Heldigvis er de bedre til å spille håndball enn til å sette opp telt.

Les mer

Stupbratt skolestart

HEMSEDAL: For 37. gang: Krigsskolekadetter elsker å møte veggen!

Les mer

Humor er ingen spøk

TRONDENES: Forsvaret er Stand Up Norge AS sin største kunde. Nesten hundre show i året vert kjøpt inn. For det får soldatane mang ein god latter, og litt ekstra motivasjon til tyngre dagar.

Les mer

Pass på - han biter!

KIRKENES: Den har snust landet rundt og funnet håpløse sjefer, stinkende toaletter, fotsopp i brakkevis, og bortglemte regelverk. Nå runder vaktbikkja for Forsvaret 50, men den biter fortsatt.

Les mer

Gir bort 21 millionar i flyreiser

GARDERMOEN: Kvart år gir Forsvaret bort flyreiser til ein verdi av om lag 21 millionar kroner til sine tilsette og pensjonistar. Ikkje alle er klar over denne ordninga.

Les mer

Innspill 17-2002

FYR LØS, Carl Ivar Hagen

Carl I. Hagen mener norske styresmakter ikke har tatt alvoret inn over seg etter 11. september i fjor. Naivt, kaller han det.

Les mer
1-10  11-20