Forsvarsforum

Nummer 4/1999

1-10  11-20  21-30 

10 000 soldater med støv på skuldrene

For sju år siden fikk Forsvarsmuseet ti tusen håndlagde tinnsoldater fra tyskeren Peter Krups. I dag står de fortsatt stuet bort i kott og loft på Akershus festning.

Les mer

TMO: Merking av tillitsvalgte

Landsutvalget for tillitsvalgte i Forsvaret (LTF) var samlet til møte i Forsvarsdepartementet 21-22 januar 1999. En av sakene som ble tatt opp på møtet var forslaget om å innføre identifikasjonstegn for de tillitsvalgte.

Les mer

Bakteriejakta

heggelia: Når våren set inn, kan endringar i naturen gjere gode drikkevasskjelder i felt ubrukelege. Men grums og bakteriar kan ikkje gøyme seg frå lupa til gutta på labben.

Les mer

På rett hylle

bardufoss: Pauserommet på depotet er mørkt, en ensom lampe gløder. Kaffearomaen ligger tykt i rommet, dagen har begynt før kroppen er våken.

Les mer

Havariprosjekt til 100 millioner

bergen: Sjøforsvaret investerer over 100 millioner kroner for å få et øvingsfelt for brann-, havari- og ABC-vern som tilfredsstiller dagens miljøkrav. Feltet skal stå klart innen januar år 2000, men havarisimulatoren er allerede på plass.

Les mer

På jakt etter Korea-veteraner

drangedal: Steinar M. Ofstad etterlyser norske sjømenn som deltok under Korea-krigen. Ingen av disse har fått FN-medaljen for sin innsats, og FO har ikke klart å spore dem opp.

Les mer

Borte bra og HV best

kristiansand: Heimevernstjeneste i Norge er midt i blinken for Guntis Karlsbergs (31). Etter ti ukers praksis tror han at han skal kunne ta med seg noen lure HV-07-triks hjem til Latvia.

Les mer

Byen eller brakka?

rusta leir, bardufoss: Sverre Johnsen sitter på rom 123, og vet at romkameratene vorspieler til hemningsløst sjekkemaraton i ishavsmetropolen Tromsø. Fjernsynet har godt selskap i den brakkefaste soldaten.

Les mer

- Ansatte bør få vurdere lederkandidater

brussel, belgia: - Befalsorganisasjonene bør få uttale seg om kandidater til lederposisjonene i Forsvaret, sier generalløytnant Per Bøthun.

Les mer

- Det er slike krigere vi trenger

- Det verste av alt er at jeg er enig med militærdoktrinen din også. Du sier det samme som Mao: Vi må ha en kystnær og elvenær marine, sa den røde admiral Jon Michelet til en fornøyd admiral Knut Aam.

Les mer
1-10  11-20  21-30