Forsvarsforum

Nummer 5/1999

1-10  11-20  21-30 

…med lompe, takk!

ørland: Med en diger slakterkniv i hånda og forkle som til forveksling ligner Draculas lommetørkle, klargjør han Nasse Nøff og oksen Ferdinan til middagen. Den forsvunne pølsemaker på Ørland hovedflystasjon.

Les mer

TMO: 18 soldater søkte sivil verneplikt

setermoen: Rett etter julepermisjonen opplevde artilleribataljonen på Setermoen et ras av søknader til sivil verneplikt. 18 av totalt 400 soldater forlot leiren.

Les mer

Alene hjemme

skjold: Klokken er 08.07. En bil svinger inn mot porten på Maukstadmoen og møter skiltet «Redusert vakthold, henvendelse i vaktlokalet».

Les mer

Neste stopp grønland

elverum: Den danske sledepatruljen Sirius patruljerer Grønlands østkyst, et område tre og en halv gang så stort som hjemlandet. Opplæringen skjer i Hedmarks dype skoger.

Les mer

Øvelse gjør mester

mjølfjell: På hver sin side av dalen ligger enorme snøfonner. Solskinnet øker faren for skred drastisk. Og dette har 20 kontorstolrumper fra Vernepliktsverket rotet seg inn i.

Les mer

Torpedobåt uten torpedo

mandal: Den ligner en kloning mellom en tanks og en ubåt, som hentet ut av et tv-spill. For den nye cybergenerasjonen ser sikkert KNM Skjold helt naturlig ut, torpedobåten som ikke vil få torpedoer.

Les mer

Tvunget på land

horten: Da løytnant Kristin Liset ble gravid i 1996, fikk hun ikke lov til å tjenestegjøre som sykepleier om bord på KNM Bergen. Sjøforsvarets sanitetsinspektør satte ned foten.

Les mer

- Ververegel rammer kvinnerekrutteringen

Tidligere kunne man inngå kontrakt om verving etter fire måneder av førstegangstjenesten. Nå må man avtjene hele tjenesten før verving. Dette svekker kvinnerekrutteringen, mener FSTL.

Les mer

Når du ligger BRAKK

på brakka: Dyna ligger godt plantet under haka. Lukta er innestengt og klam. Huden er blek, men gardinene er trukket for i tilfelle sola skulle være i det lunefulle hjørnet. Dagens tjeneste er over og du har for mye fritid. Altfor mye fritid.

Les mer

- Siviltjeneste er for behagelig

Ingvald Godal er lei av at de som velger siviltjeneste har det mer behagelig enn de militære vernepliktige. Høyres forsvarspolitiske talsmann har flere ganger tatt opp saken i Stortinget.

Les mer
1-10  11-20  21-30