Forsvarsforum

Nummer 1/1999

1-10  11-20  21-30  31-40 

Ny ingeniørhøgskole på Lillehammer

lillehammer: Åtte millioner kroner kostet Hærens nye ingeniørhøgskole på Jørstadmoen. Etter en del øknomiske om-
prioriteringer kan studenter nå lokkes med sivilt godkjent utdanning og 60 vekttall.

Les mer

Klart for sesjon på Svalbard

Forsvarsdepartementet er i ferd med å åpne for sesjon på Svalbard. Våren 1999 blir trolig historiens første gjennomført. Alternativet er å fly personellet til fastlands-Norge.

Les mer

Utskrevne Brødre

husøy, tønsberg: De er åtte brødre og har alle sammen tatt UB-kurset. De påstår selv at de ikke er helt militære i hodet. Skal vi tro dem?

Les mer

TMO: Velferden ordner jobber til soldatene

Gardistene får gjennom velferden tilbud om å ta på seg jobber i fritiden, og kan dermed spe på tjenestetiltaket. Tiltaket har eksistert i lang tid, og det er stor rift om jobbene.

Les mer

Dirigent Ivars siste pek

Etter 41 år i Forsvaret legger Ivar Andresen bort sin velbrukte dirigentstokk. Nå skal malerpenselen prioriteres.

Les mer

- Til venstre, takk!

Den med høgast rang skal gå lengst til venstre. Og han skal også avgjere når telefonsamtalen er slutt. Dei militære reglane i skikk og bruk er no ført i pennen av Forsvaret, og det er blitt eit ekte regel-ragleri.

Les mer

Havfruen på KV Tromsø

kv tromsø: Florø-jenta Jeanette Steinholm (19) har det supert som kokkelærling og eneste havfrue blant et snes mannfolk om bord i kystvaktfartøyet Tromsø.

Les mer

Fra Schindlers liste til Stabsmusikken

Klarinettisten Giora Feidman vil nå spille inn cd med Forsvarets stabsmusikkorps, og verdenslansere de norske musikerne. Feidman var med og spilte inn musikk til storfilmen Schindlers liste, som fikk åtte Oscar-priser.

Les mer

Sprudler som en Foss

Under andre verdenskrig utfordret Anne Margrethe selveste Gestapo - i dag kritiserer hun myndighetene og lottesystemet. «Lotten fra Hegra» (85) står fortsatt høyt på barrikadene.

Les mer

Volden fortsetter tross våpenhvilen

belfast, nord-irland: I Nord-Irland blir folk skutt, lemlestet og truet ut av landet av de samme organisasjonene som deltar i fredsforhandlingene. Terroren øker i områder som de halvmilitære gruppene kontroller.

Les mer
1-10  11-20  21-30  31-40