Forsvarsforum

Nummer 2/1999

1-10  11-20  21-30  31-40 

Soldatexpressen

rena: Dragonene i Rena leir tar nå på seg jobber som hjemmehjelp i området. En gang i uka stiller de opp som vedbærere og samtalepartnere til enslige pensjonister.

Les mer

TMO: En for alle

heggelia: Lasse Jensen er tillitsvalgt for 800 mann, og jobber som eneste vernepliktig på heltid for sine medsoldater. Slik håper Heggelia garnison (HEG) at Tillitsmannsordningen i Forsvaret (TMO) skal fungere best mulig.

Les mer

MTB i sivil

bergen: En utrangert MTB å slite med på kveldstid? En svensk pensjonist å bruke alle sparepengene på uten å vite sikkert om den blir farbar? Fire bergensere vil prøve.

Les mer

Utpost frå ei kald fortid

kautokeino: Snøstormen rasar ein frossen vinterkveld på Finmarksvidda. Gjennom mørkret fresar sersjant Thomas Nordgård på snøscooter, på veg til Natos radar-utpost mot nordaust.

Les mer

Forsvars-døgnet

Hva er det som skjer i Forsvaret? Bli med 24 timer. På en helt vanlig onsdag.

Les mer

Skjold-soldatar fekk narko-advarsel

Les mer

Mat-nyttig verneplikt

For de fleste er førstegangstjenesten en pause i utdanningen, eller et tapt arbeidsår. Med lærlingplass under verneplikten, dimitterers Raymond Andersen med kokkelue og fagbrev i bagasjen.

Les mer

Landsbyen som nektet å dø

greysteel, nord-irland: Massakren av åtte innbyggere i Greysteel kunne ha lagt det lille lokalsamfunnet i grus. I stedet samlet folk seg for å løfte landsbyen ut av tragedien.

Les mer

Opp i rett eller toppidrett?

Kan toppidrett og verneplikt gå hånd i hånd? Ja, mener Olympiatoppen og Forsvaret. Nei, mener toppidrettsutøvere som har vært inne til førstegangstjeneste.

Les mer

…og i dag skal vi lære om Battle Griffin

trondheim: Når du er sju år og 20 000 soldater kriger i skogene som omgir skoleveien din, holder det ikke med «de bare leker, skjønner du». Befalsskolen i Trondheim har fått ansvaret for å informere barn i Midt-Norge om Battle Griffin.

Les mer
1-10  11-20  21-30  31-40