Forsvarsforum

Nummer 13/1999

1-10  11-20  21-30 

Bro-bro-brite

Rett fra tøft oppdrag i Nord-Irland, via brorestaurering på Sørlandet og til gjenreising i Kosovo. Det er historien om en britisk ingeniørtropp på 28 mann.

Les mer

TMO: Historisk sekretariat

På Landskonferansens siste dag valgte de hundre vernepliktige delegatene nytt sekretariat. De valgte til slutt et sekretariat som vil bli stående som historisk, uavhengig av hva de får utrettet.

Les mer

Skaut seg bort frå gullkampen

holstebro, danmark: - Skytinga øydela gullsjansen, seier sølvvinnar Gunhild Berntsen (22). Heimefavorittane blei for sterke under ope nordisk meisterskap i militær femkamp.

Les mer

Kanonslutt

balsfjord: I slutten av mai var en flere tiår lang epoke over for Luftforsvaret. Da gjennomførte Bardufoss hovedflystasjon landets siste skyting med luftvernkanonen L70. Nå settes systemet på mob-lager.

Les mer

Rein rodeo

rovaniemi, finland: Forsvaret spissar styrken sin. Velferden i Heggelia sendar dei unge soldatane til Finland for å gi innblikk i eldgamle samiske stridsritual.

Les mer

En plass i sola

fredriksvern verft, stavern: - Jeg våger den påstanden at dette er Norges vakreste garnison.

Les mer

Oljekatastrofe - noe ordentlig herc

bergen: En ulykke ved en oljeinstallasjon eller kjemisk bedrift kan få svært store konsekvenser, og ti bedrifter har derfor gått sammen om katastrofeberedskapen. I dette samarbeidet spiller også 335-skvadronen på Gardermoen en viktig rolle.

Les mer

Håper på «fred» igjen... med russerne

lakselv: Russerne ville ikke delta i Barents Peace, selv om FD tilbød seg å bidra økonomisk.Viseadmiral Einar Skorgen håper landene nå kan gjenopprette et godt forhold etter Kosovo-krisen.

Les mer

70 prosent mindre til Nato-utbygging

magerøya: Selv om Nato har redusert Norges andel av midler til bygging av militære anlegg, skal allikevel syv radarstasjoner i Nord-Norge oppgraderes for opptil to milliarder kroner.

Les mer

Ungarn tenker profesjonelt

budapest, ungarn: Ungarn satser mye på å være flink gutt i Nato-klassen, men ikke på bekostning av nasjonalt forsvar. Derfor økes forsvarsbudsjettene. På lang sikt vil landet bytte ut vernepliktige med profesjonelle soldater.

Les mer
1-10  11-20  21-30