Forsvarsforum

Nummer 23/24/1999

1-10  11-20  21-30 

Stål i penn og armer

Møysommelig småpirker gravøren seg mot Krigsskolens 250-års frimerke. Gjør han et mikroskopisk feilskjær, er det bare å begynne på nytt.

Les mer

TMO: Bli med i kampen mot vold og narkotika

Det har over en tid blitt gitt stor oppmerksomhet fra massemedier omkring økende voldsbruk blant de som avtjener sin verneplikt. Samtidig gjentar det seg at soldater blir tatt for bruk av narkotiske stoffer. Allan Iversen fra LTF/S skriver et åpent brev til sine medsoldater for å sette fokus på hva som er de tillitsvalgtes holdning ovenfor vold og narkotika.

Les mer

Vant siste militære fekte-NM

trondheim: Major Leif Riis strålte etter fektegullet i militær-NM på Luftkrigsskolen i Trondheim.
Dessverre for fektemiljøet blir han også den siste som får medaje i et militært fekte-NM

Les mer

Skuer ikke HV på hårene

bodø: Innavla, stygge, lusete i pelsen, bastarder - Heimevernet skuer ikke hunden på hårene. Nå skal det bli hundetropp i Bodø. Er det rart retriveren «Raid» prøver å hoppe i taket?

Les mer

Øvelsen gikk opp i røyk

malangen: På KNM Gribb stirrer orlogskaptein Lars Ellingsen rastløst på en dataskjerm. Det er flau vind, sjøen er rolig, og marineøvelsen Flotex nærmer seg slutten. Men ingen trenger hjelp fra MTBen til å forsvare oljefeltet utenfor Senja.

Les mer

Helgrønn for en dag

setermoen: For tre år siden fikk Aleksander Nordberg diagnosen leverkreft. I dag er han frisk. Men det hindrer ham ikke i å være med støtteforeningen på en drømmedag hos Panserbataljonen.

Les mer

Norge får flere spesialjegere

rena: Antallet norske spesialjegere øker. Forsvaret er i ferd med å opprette en egen internasjonal beredskapsstyrke ved Hærens jegerkommando (HJK). Utfordringen er å skaffe nok kvalifiserte folk.

Les mer

Mange års arbeid for en sann historie

sjøvegan: Astrup Nilssen har viet en stor del av sitt liv, og mesteparten av pensjonisttilværelsen, til å finne sannheten om krigshandlingen som tok livet av hans far – senkingen av hurtigruten «Irma» i 1944. Han mener det er forsøkt tiet ihjel at norske MTBer senket hurtigruten og lasteskipet «Henry».

Les mer

Må ta siste vakt

setermoen: - Det vanlige tjenestetillegget på 95 kroner for å tilbringe nyttårskvelden her er latterlig, mener soldatene som må passe på Setermoen, mens resten er hjemme og feirer årtusenskiftet.

Les mer

Legger konfliktene på hylla

trondheim: Militære fra 20 land dro til Trondheim for å diskutere etikk da Luftkrigsskolen 50-årsjubilerte. Prosjektleder Nils Terje Lunde tror et slikt seminar kan virke konfliktdempende.

Les mer
1-10  11-20  21-30